Moje biografie

Chci, aby za mnou zůstávalo něco smysluplného. Nejen něco, co si budou lidé pamatovat, ale z čeho budou mít užitek. Podívejte se na průřez mým profesním životem a výstupy z mé činnosti níže.

Svůj život jsem se rozhodl zasvětit gastronomii a restauračnímu byznysu a mám to štěstí, že mé představě dobrého jídla nasloucháte. Děkuji vám za to. Níže najdete informace o tom, čím jsem si na své cestě prošel. Podívejte se také na můj profil na Wikipedii.

  • Ano, šéfe!

    Potěšení, zábava i řehole zároveň. Hodně cestování, občas i dost nervů a trocha zoufalosti, často však na konci vynikající výsledky, ze kterých se těší především samotní hosté restaurace. Ano, šéfe má smysl.

    Ano, šéfe!2009 - 2015
  • Teď vaří šéf!

    Není žádný problém připravovat znamenité pokrmy doma jako profesionál. Přesvědčte se o tom. Sledujte premiérové díly mojí cooking show Teď vaří šéf! na TV Prima.

    Teď vaří šéf!2014 - 2015
  • Rozpal to, šéfe!

    Vaření ve své krystalické podobě tak, jak ho mám nejraději. Na čerstvém vzduchu, z čerstvých surovin a na přírodním zdroji tepla. Není divu, že to, co z grilu padá, tak skvěle chutná. Vařte se mnou.

    Rozpal to, šéfe!2014 - 2015
  • Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ

    Vzpomínáte například na míchaná vajíčka na francouzský způsob z pořadu Vařte jako šéf!? Tak přesně taková jsme si společně ŽIVĚ vařili v roce 2013 na Primě. A taky spoustu dalších receptů.

    Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ2013
  • Vařte jako šéf!

    Pořad na TV Prima, ve kterém jsme se vrátili na začátek, abychom se mohli postupně propracovat k velkým věcem. Škola vaření, kde jsme se od surovin a různých technik vaření dostali až k úžasným dobrotám.

    Vařte jako šéf!2013
  • Šéf na grilu

    My Češi milujeme grilování, ale často si do toho necháme kecat nesprávné lidi. O grilování něco vím, a to jsem se vám pokoušel předat v pořadu Šéf na grilu vysílaném na TV Prima v letech 2011 - 2012.

    Šéf na grilu2011 - 2012
1975 – 1989

Různé hotely a restaurace

Místo: Praha, Česká republika:
Pozice: různé pozice

1990 – 1991

Restaurace Het Schellinkje

Místo: Meppel, Nizozemí.
Pozice: šéfkuchař

1991 – 1993

Restaurace La Guillotine

Místo: Adelaide, Austrálie.
Pozice: šéfkuchař

1993 – 1996

Hotel Renaissance Praha

Místo: Praha.
Pozice: sous-chef

1996 – 1998

Hotel Villa Voyta Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař

1998 – 2002

Hotel Radisson SAS Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař

2002 – 2004

Hotel Renaissance Praha

Místo: Praha.
Pozice: šéfkuchař

2004 – 2007

Hotel Marriott a Renaissance Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař

2007 – nyní

Café Imperial Praha

Místo: Praha, Česká republika.
Pozice: šéfkuchař-spolumajitel

2008 – nyní

Divinis Praha

Místo: Praha, Česká republika
Pozice: šéfkuchař - spolumajitel

2011 – nyní

Tribeca Restaurant & Hotel

Místo: Romanshorn, Švýcarsko.
Pozice: spoluprovozovatel

Publikované knihy

Grilování

Grilování

vydáno 2015

Nejnovější kniha na téma Grilování. Vybral jsem pro vás 100 nejoblíbenějších receptů a přidal 40 novinek v krásné knize na pohled i dotek.

Koupit Detail knihy

ROZPAL TO ŠÉFE!

vydáno 2014

V knize Rozpal to, šéfe! vařím venku. Na grilu společně připravíme nejen pořádné kusy masa, ale i delikátní ryby, mořské plody i předkrmy.

Koupit
ROZPAL TO ŠÉFE!
Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně

vydáno 2015

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je.

Koupit Detail knihy

Zprávy z nitra

vydáno 2016

Tentokrát v knize nenajdete jediný recept na má oblíbená jídla. Možná ale někdo najdete recept nebo odpověď na otázky, které nám servíruje sám osud. Kniha je debutem mé ženy Zdeničky. Přeju jí, aby kniha měla pro vás význam. Dál vám už knihu představí Zdenička sama: „Chtěla bych vyprávět můj životní příběh o nemoci, která se proměnila v moc. V moc ovládnout můj život a vzít za něj odpovědnost. Nepředkládám nauku ani dogma. Mám jediné přání − pokud tento příběh povzbudí jen jednoho z vás a pomůže mu, je smysl mé nemoci naplněn.“

Koupit
Zprávy z nitra
Prostřeno bez servítků

Prostřeno bez servítků

novinka!

Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka Zdeňka Pohlreicha si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. „Od doby prvního vydání se restaurační byznys ohromně proměnil a změnil se i pohled na to, co je a není dobré. Gastronomie se u nás zlepšuje raketovým tempem, jídla v této knize jsou však stále aktuální a moderní. Tvoří základy pro naše Café Imperial a naší restauraci Divinis přinesla již popáté ocenění Bib Gourmand v prestižním průvodci Michelin,“ popisuje Zdeněk Pohlreich vznik nového vydání kuchařky. Obsahuje téměř 100 prověřených receptů moderní české a francouzské kuchyně, z nichž mnohé se staly ikonami gastronomie, a velmi osobní vyprávění o životě. „Od prvního vydání této knihy se mi změnil celý život. Zestárl jsem, zklidnil jsem se a jsem neskonale šťastný. Jediné, co si přeju, je, aby to trvalo věčně.“

Koupit

Lehká kuchyně

novinka!

Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Není to příběh o napraveném hříšníkovi, na svém životě bych neměnil nic. Tahle kuchařka je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád. Základem jsou kvalitní suroviny v rozumném množství, ale také skvělá chuť a prezentace jídla! Nezdravé potraviny a jídla neexistují (až na výjimku chemicky vyrobených dobrot), nezdravé je pouze zkonzumované množství. Chci vám představit gurmánské pokrmy s nižší kalorickou hodnotou při zachování skvělého estetického a společenského zážitku, abyste se u stolu sešli s celou rodinu i přáteli a užili si společně báječné jídlo, po kterém se budete cítit lehce. Že to zní složitě? Nevadí, provedení je snazší, než si myslíte.

Koupit
Lehká kuchyně
2003

kurz Creating Marriott Leadership Culture

Renaissance hotel Praha

2002

Foundation of Leadership

Antem Marriott hotel, Mallorca

2001

Vítěz President's Award

Cancún

2000

Vítěz President's Award

Hong-Kong, Radisson SAS

Hotelová škola, Praha

Institute of Business Studies, Praha