Knihy o vaření

Vlastním nakladatelstvím se mi splnil sen, o kterém jsem původně ani nevěděl, že ho mám. Ale v průběhu času jsem zjistil, že mě baví tvořit knihy a předávat lidem své recepty a myšlenky. V nakladatelství Sevruga se snažíme dělat kuchařky poutavě a zajímavě, abyste podle nich nejen uvařili skvělé jídlo, ale také, abyste se bavili při jejich prohlížení. Pojmenoval jsem ho podle mého oblíbeného kaviáru, který mám rád, a doufám, že vám moje knihy přinesou stejnou radost.

Grilování

vydáno 2015

V nové knize Grilování najdete 100 nejoblíbenějších receptů a navíc 40 absolutních novinek. Sledujte tyto stránky a ugrilujte si něco dobrého. Průběžně pro vás zveřejníme několik celých receptů. Níže najdete nákupní seznamy ke všem receptům z nové knihy.

  • 100 nejoblíbenějších
    receptů
  • 40 nových receptů
    navrch
  • chytrý nákup
    surovin
Přejít na detail knihyKoupit na bux.cz
Grilování

ROZPAL TO ŠÉFE!

vydáno 2014

V této knize pro vás na grilu připravuji nejen pořádné kusy masa, ale i delikátní ryby, mořské plody, vtipné předkrmy a snídaně, které přilákají i zaryté odpůrce pobytu v přírodě. Oblíbených 91 receptů doplňuji peprnými komentáři i desaterem správného grilování.

  • 91 nejoblíbenějších
    receptů
Koupit na bux.cz
ROZPAL TO ŠÉFE!

Moje domácí kuchyně

vydáno 2015

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem. „Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“

  • 72 nejoblíbenějších
    receptů
  • chytrý nákup
    surovin
Přejít na detail knihyKoupit na bux.cz
Moje domácí kuchyně

Zprávy z nitra

vydáno 2016

Ve svém nakladatelství jsem se rozhodl vydat rukopis mé milované ženy Zdeničky. Tentokrát v knize nenajdete jediný recept na má oblíbená jídla. Možná ale někdo najdete recept nebo odpověď na otázky, které nám servíruje sám osud. Kniha je jejím debutem a přeju jí, aby měla kniha pro vás význam. Dál vám už knihu představí Zdenička sama: "Chtěla bych vyprávět můj životní příběh o nemoci, která se proměnila v moc. V moc ovládnout můj život a vzít za něj plnou zodpovědnost. Věřím, že každý dokáže změnit běh života. A co to znamená? Znamená to být pozitivní, šťastný, zdravý, úspěšný a milující. A jak to dokázat? Je to tak jednoduché a těžké zároveň. Chtěla bych se s vámi podělit o svou subjektivní zkušenost. Nepředkládám nauku ani dogma. Mám jediné přání − pokud tento příběh povzbudí jen jednoho z vás a pomůže mu, je smysl mé nemoci naplněn." V KNIŽNÍ DISTRIBUCI OD 15.4.2016

Koupit na bux.cz
Zprávy z nitra

Prostřeno bez servítků

novinka

Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka Zdeňka Pohlreicha si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. „Od doby prvního vydání se restaurační byznys ohromně proměnil a změnil se i pohled na to, co je a není dobré. Gastronomie se u nás zlepšuje raketovým tempem, jídla v této knize jsou však stále aktuální a moderní. Tvoří základy pro naše Café Imperial a naší restauraci Divinis přinesla již popáté ocenění Bib Gourmand v prestižním průvodci Michelin,“ popisuje Zdeněk Pohlreich vznik nového vydání kuchařky. Obsahuje téměř 100 prověřených receptů moderní české a francouzské kuchyně, z nichž mnohé se staly ikonami gastronomie, a velmi osobní vyprávění o životě. „Od prvního vydání této knihy se mi změnil celý život. Zestárl jsem, zklidnil jsem se a jsem neskonale šťastný.“

  • 87 nejoblíbenějších
    receptů
Koupit na bux.cz
Prostřeno bez servítků

Lehká kuchyně

novinka

Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentaci jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!Chci vám představit gurmánské pokrmy s nižší kalorickou hodnotou při zachování skvělého estetického a společenského zážitku, abyste se u stolu sešli s celou rodinu i přáteli a užili si společně báječné jídlo, po kterém se budete cítit lehce. Že to zní složitě? Nevadí, provedení je snazší, než si myslíte.

  • 87 nejoblíbenějších
    receptů
Koupit na bux.cz
Lehká kuchyně

Vietnamská

novinka

Zdeněk Pohlreich vydává ve svém nakladatelství Sevruga první neautorskou kuchařku manželů Tuana a Lan, kteří v Čechách úspěšně provozují pravá vietnamská bistra. „Moc rád čtu kuchařské knihy s popisem životního příběhu kolegů restauratérů,“ prozrazuje Zdeněk Pohlreich. Vietnamská kuchyně je populární po celém světě a právem získává sympatie i u nás. Je svěží, lehká, plná chutí a vůní, čerstvých surovin, a přesto tak jednoduchá! Kuchařka obsahuje autentické recepty, ze kterých připravíte fantastické jídlo během krátké chvíle. Lákavé fotografie vás o tom přesvědčí. Recepty doprovází vyprávění, jak Tuan s Lan přijeli z Vietnamu do Čech a v Praze si otevřeli svoji vysněnou restauraci, ve které začali jako první Čechům nabízet vietnamské jídlo tak, jak chutná v rušných ulicích Hanoje i u domácího stolu. Příběh oživují dokumentární fotografie ze současného Vietnamu. Začtěte se do inspirativního příběhu velmi pracovitých a pokorných manželů Tuana a Lan, kteří s neutuchající energií vybudovali v Čechách nový domov a přirozeně se začlenili do naší společnosti. Objevte úžasný svět omamných vůní a lahodných chutí pokrmů plných masa, zeleniny a ryb. VietnamSKÁ kuchařka otevírá novou edici nakladatelství Sevruga, která už brzy překvapí další tematickou knihou. Těšte se na další porci zajímavých receptů a poutavých příběhů. Poznáte je snadno podle koncovky –SKÁ.

Koupit na bux.cz
Vietnamská

Kulinárium

novinka

Kulinárium Zdeňka Pohlreicha je kniha, která měla vzniknout už dávno. Říká se, že vaření je forma umění, ale pravda to určitě není. Jde o řemeslo, které si může osvojit v podstatě kdokoli, kdo má dostatek zdravého selského rozumu a trpělivosti se naučit základní postupy a potom je aplikovat. V této kuchařce Zdeněk Pohlreich přehledně vysvětluje všechny metody tepelných úprav a demonstruje je na nápaditých receptech, které bezpečně zaujmou. „O receptech vaření není,“ říká Zdeněk Pohlreich. „Celý vtip je v tom, že jakmile ovládnete pravidla, už se jen zajímáte o nabídku matky přírody, kterou zpracujete tím nejlepším možným způsobem.“ Chcete být kuchaři, kteří nejen umějí dobře vařit, ale hlavně vědí, co se v jejich pánvi nebo hrnci děje, a umějí si poradit za všech okolností? Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás taji kuchařských metod s nadhledem provede. Jakmile je totiž zvládnete, bude ve vaší kuchyni lehkost, komfort a více prostoru pro kreativitu a dokonalé provedení pokrmu. Kulinárium obsahuje 17 metodik, 100 receptů s lákavými fotografiemi jídel a osobité ilustrace od Josefa Blechy a Lukáše Hudce.

Koupit na bux.cz
Kulinárium